Blues på Freddy’s Bar

Blues på Freddy’s Bar
23. juni 2021 info@bluesheaven.dk

DISSE KONCERTER ER UDSOLGT, DU KAN SKRIVE DIG OP PÅ VENTELISTE HER…

Festivalen Blues Heaven drysser endnu en gang stjerner på Freddy’s Bar

Traditionerne skal holdes, og sådan bliver det også omkring den 2. weekend i november i forbindelse med den 15. udgave af Blues Heaven festivalen i Frederikshavn. Freddy’s Bar har igen i år 3 x 2 koncerter på det stemningsfyldte spillested omkring festivaldagene. Disse intime koncerter er til glæde både for de lokale og de mange udenlandske gæster, der møder tidligt frem til festivalen, som starter om fredagen.Senest tiltrak Blues Heaven publikum fra 17 lande, og alle hoteller i Nordjylland var udsolgt måneder før festivalen.

Allerede torsdag den 11. november kl 20:00 præsenteres guitar-esset og sangeren Kirk Fletcher, der igennem mange år var lead-guitarist i The Fabulous Thunderbirds. Senere sluttede han sig til allstar-bandet The Mannish Boys, samtidig med at han selv fortsatte som solist og bandleder. I alt har Kirk Fletcher udsendt seks albums. Han har været nomineret til fem Blues Music Awards. Kirk kan høres på Joe Bonamassas live-plader »Muddy Wolf at Red Rocks« og »Live at the Greek Theatre«. Denne aften får Kirk selskab af en af sine allerbedste venner Monster Mike Welch. Til dato har Welch udgivet seks albums i sit eget navn. I 2001 blev Mike medlem af Sugar Ray and the Bluetones, hvor han var med indtil 2017. I denne periode udgiver de fem albums og bandet modtager et dusin Blues Music Award-nomineringer. Derudover har Welch indspillet med bl.a. Shemekia Copeland, Ronnie Earl, Danielle Nicole, Duke Robillard, Johnny Winter , Sugaray Rayford og ja Kirk Fletcher.
Aftenen åbnes af den 77-årige sanger, guitarist og mundharpespiller Gaye Adegbalola, hun er en fantastisk kommunikator og Blues Music Award vinder. Hun har bl.a. delt scene med B.B. King, Ray Charles, Willie Dixon og Koko Taylor. Hun er også kendt fra den akustiske blues-trio Saffire The Uppity Blues Women, som gennem 17 år spillede hele verden tynd.

Fredag 12. november kl. 13:00.

Her startes der op med R.J. Mischo, som er sanger og mundharpespiller der debuterede tilbage i 1992 med »Ready To Go«. RJ betragtes af kritikere og fans overalt i verden som værende i den øverste del af nutidens top mundharpe-spillere og sangere. RJ’s diskografi indeholder 12 udgivelser og findes også som gæst eller på samlinger med John Mayall, Jimmie Vaughan og Kim Wilson. Med RJ er finske Tomi Leino Trio, (ved lejligheden kaldet The Red Hot Band) som også spillet utallige koncerter i Danmark med mange andre amrekanske solister.

Derefter præsenteres en hyldes koncert for den ubestridte Queen of Soul: “Aretha Franklin”. Fra Perlamo på Sicilien kommer Daria Biancardi med sin fænomenale stemme og det italienske soulband Groove City.
Daria Biancadis var som 19-årig i 2001 til audition i soulmusikkens tempel, The Apollo Theatre i Harlem, New York. I 2014 deltog hun i “The Voice of Italy”, hvor hun nåede semifinalen og lavede duetter Ricky Martin og Kylie Minogue. Daria og Groove City har de sidste 5 år spillet overalt i Sydeuropa med deres “RESPECT” hyldest show.

Lørdag 3. november kl. 12:00.

Denne middag startes med The Jelly Roll Men, der er et unikt norsk band, som er ude på enkel mission. De ønsker at bringe old-school, low down blues ud til folket,- som det er meningen, at det skal spilles. Trods deres narrestreger tager disse fyre deres musik meget alvorligt, de spiller ikke for at være anderledes, de spiller, fordi det er i deres sjæl – og de spiller det akkurart som det skal spilles. Deres liveoptræden er en komplet pakke, som bringer en tilbage til den tid hvor der kun fandtes mono-optager udstyr og intet tv. De finder den rigtige lyd, de har det rigtige udseende, attitude og den rigtige følelse!

Allerede i 2017 kunne publikum på Blues Heaven stifte bekendtskab med den unge sangerinde Kat Riggins fra Florida. Dengang gav hun en koncert, som Bluesnews.dk mente, måtte ”rangere blandt festivalens allerbedste”. Nu er Kat endelig tilbage med en frisk udgivelse i bagagen »Cry Out« som i år var nomineret til Årets “Contemporary Blues Album Of The Year” ved Blues Music Award i Memphis. Riggins kan være lille i statur, men hun er velsignet med en kraftstemme, der vil fange lyttere. Bandet bag Kat er The Blues Revivals som denne eftermiddag er forstærket af tyske Kai Strauss, som betragtes som en af Europa’s bedste bluesguitarister. Kai er også kendt for sine 15 år som guitarist hos Memo Gonzalez & The Bluescasters

Det er herligt, at vi kan skabe så meget positiv blues-aktivitet uden for selve festivalen”, siger festival-arrangør Peter Astrup. og fortsætter “Hvert år kommer flere gæster, som via Freddy’s Bar får interesse for blues og soul-musikkens herligheder og booker efterfølgende en billet til festivalen året efter”.
Blues Heaven fejrer 15 års fødselsdag og har de seneste 5 år afholdt festivalen i Arena Nord.

Freddy’s Bar, Havnegade 9b • Frederikshavn
DKK 250,- pr. dag • 3 dage DKK 600,-
Billet bestilling:  UDSOLGT

——————————————————————————————————–

Bluesnews.dk og Bluesnews.no’s stjernerapporter # 1, -det utrættelige musik-leksikon i form af Jakob Wandam, har endnu en gang været ved tasterne og oplyst sine trofaste læsere om herlighederne i forbindelse med Blues Heaven. Det gode ved Jakob’s beretninger er udover sagligheden, det at han igennem en lang årrække har haft fast plads på lægterne i Frederikshavn og kender festivalens dna helt ind under huden.
http://www.bluesnews.dk/blues-heaven-drysser-stjernestoev-paa-freddys-bar