TOMMY EMMANUEL

Lør. 11. nov. kl. 19:30 – 20:50

01 tommyemmanuel1

Kort PR video

My Life As A One-Man Band

Lineup:

Tommy EmmanuelGui., vocal

Efter adskellige udsolgte koncerter er den australske verdensguitarist Tommy Emmanuel tilbage i Danmark, for at give det eneste Skandinaviske show i 2023.

Den 67-årige akustiske guitar ekvilibrist har som bare én ud af tre musikere i verden modtaget titlen som ”Certified Guitar Player” fra Chet Atkins. Eric Clapton og Mark Knopfler betegner uden tøven Tommy Emmanuel som verdens bedste guitarist!
Han er alene på scenen. En beskeden mand, der kun betjener sig af sin akustiske guitar og en enorm portion lune og selvironi. Han spiller alle tænkelige musikalske stilarter. Han bruger sit instrument på samme måde, som en pianist bruger sit klaver. Når du spørger en Tommy Emmanuel kender, hvad enten det er en musiker eller fan, får du samme svar: “Tommy er i en liga for sig selv”.

Verdens største guitarister er alle enige om, at Emmanuels solospil er mirakuløst, og det ville tage mindst tre musikere at præstere det som Tommy formår. Ingen andre kan som han spille Beatles klassikeren “Day Tripper”, lægge rytmedelen, grave i riffet og synge melodien på én og samme tid, og så kun udført på guitar. Det andet talent er aspektet i hans musik, glæden, ja glæden ved at spille, det udstråler fra hans show.

En sag er at kunne sit håndværk og fremføre disse multi dimensionelle optrædener fejlfrit på en akustisk guitar. Men at gøre det med en så levende glæde til livet og musikken, er et bevis for en autentisk, uhæmmet og uimodståelig invitation til at følge hans musik. Tommy’s færdigheder har for længst gjort ham verdensberømt. Først opnåede han stor anerkendelse og fik nærmest status af legende i sit hjemland Australien. Siden er det ene kontinent efter det andet blev fascineret af den elegante og sympatiske musiker, der startede sin karriere for over 40 år siden.

Som 4-årig fik han sin første elektriske guitar og allerede som 6-årig spillede han som professionel og ernærede i flere år hans mor og søskende efter hans fars tidlige død i 1966.

Flere af hans 23 albums har været nomineret til en grammy og har nået salg til platin og guld i mange lande. På Tommy Emmanuels forrige album – ”Accomplice One” – er Mark Knopfler med, og Knopfler har kvitteret ved at skrive melodien ”You Don’t Want To Get You One Of Those” udelukkende til den lejlighed. Det nye udspil “The Best of Tommy songs” (som blev udgivet 8. maj) rummer en komplet samling af hans egne sange.

Udover at turnere verden rundt med den ene udsolgte koncert efter den anden har han gennem årene været en skattet studiemusiker. Udover at turnere med sine egne shows, var han også med Tina Turner på hendes mest succesfulde koncertturne ”Break Every Rule”.

”Glæden, siger han,” er der altid, jeg føler den igennem musikken,  det at mærke og se overraskelsen i publikums øjne, giver mig så meget varme og kærlighed tilbage, det gir det ekstra kick til at leve og arbejde for musikken.

Jeg er fanget i nuet, det er lige her, det er det, jeg har arbejdet for i hele mit liv.