Canned Heat

NYT ALBUM OG ENDELIG TILBAGE

Se mere om Canned Heat

BILLET LINK

HVOR SES VI?

(Del din interesse på FB)

dont forget to boogie

Spørgsmål vedr. billetter:
tickets@bluesheaven.dk • 4063 2400

presse foto

CANNED HEAT LIVE ANNO 2024

On The Road Again

on the road live2024

Going Up The Country

going up the coutry
Jimmy VivinoGuitar, vokal
Dale SpaldingHarp, Guitar, vokal
Rick ReedBass
Fito de la ParraTrommer

FINYL VINYL LP/CD UDGIVES 5. APRIL

canned heat finyl vinyl web
cd omslag scaled
cd design canned heat

BLUESNEWS.NORGE 19/3

bluesnews norge

BLUESNEWS.DK 21/3

bluesnewsdanmark

GAFFA.DK 22/3

gaffa dk
ch logo 2

De legendariske ukronede amerikanske blues & boogie-konger »Canned Heat« er tilbage

I forbindelse med udgivelse af nyt studiealbum “Finyl Vinyl” 5. april, kommer »Canned Heat« en sidste gang til Europa i juni hvor de efter knap 10 år atter kan opleves på to eksklusive koncerter i Danmark.
I fjor tryllebandt bandet 20.000 glade publikummer på en mindeværdig koncert på den norske Notodden Blues Festival.

Mandag   10. juni Værket,  Randers
Tirsdag   11. juni  Amager Bio
Torsdag 13. Juni  Rockefeller, Oslo

Albummet, som er det 35. i rækken, markerer bandets første studieudgivelse i 15 år. Det blev indspillet i Burbank, Californien, med gæste optædener der bl.a. inkluderer Joe Bonamassa.

På “Finyl Vinyl” leverer de den karakteristiske lyd, der kombinerer gamle bluesrødder med en psykedelisk vinkel. Dette album består primært af frisk originalt materiale.

»Canned Heat« blev dannet tilbage i 1965 i Los Angeles af Alan “Blind Owl” Wilson (1943-1970) og Bob “The Bear” Hite (1943-1981). Bassisten Larry “The Mole” Taylor (1942-2019) fra 1966. Trommeslagerer Fito de la Parra kom med i 1967 og har siden været den drivene kraft i bandet.
De har været af de betydeligste bands, der sprang ud af Flower Power generationen og var i 1969 hovednavn på den originale Woodstock Festival, hvor de stod øverts på plakaten over navne som bl.a. Jimi Hendrix, Janis Joplin og The Who.

Efter optrædener på Monterey og Woodstock festivalerne opnåede bandet verdens-omspændende berømmelse som gav dem en enorm tilhængerskare og de blev et af tidens populæreste navne.

Nogle af deres sange, såsom “Going Up the Country” “On the Road Again” og “Let’s Work Together” blev internationale hits og har siden været brugt i reklamer for bl.a. banker, politiske kampagner og kopieret af utallige musikere.

Fakta om Canned Heat:
– Canned Heat har solgt flere plader end noget andet bluesband i musikhistorien.
– De har spillet på flere festivaler verden over end noget andet band af nogen art i historien.

Canned Heat består af:
Trommeslager Fito de la Parra, har været med siden 1967.
Dale Spalding (vokal, guitar, mundharmonika), der har været en del af bandet i 17 år.
Guitarist Jimmy Vivino, var bandleder i “Late Night with Conan O’Brien” og spillede over 4.000 timer i forskellige Conan O’Brien-tv-shows.
Bassist Rick Reed (tidligere medlem af bands som Paul Butterfield, Chicago BR og Fabulous Thunderbirds)

fito interview

Fitos bog: “LIVING THE BLUES”

fito book

Fortæller den komplette Canned Heat-historie om “Music, Drugs, Death, Sex, and Survival”, sammen med over 100 fængslende billeder fra deres tid.
Bogen er tilgængelig via bandets hjemmeside. www.cannedheatmusic.com/fitos_book

early albums

HISTORIEN OM CANNED HEAT(KLIK HER)

Canned Heat er et band fra Los Angeles, USA, som blev dannet i 1965, de blev hurtigt kendt som et af de bedste live-bands i Californien. idag er de er et af de mest berømte blues og rock bands fra 1960 og 1970’erne.

I begyndelsen af 1960’erne, da blues var drivkraften bag de fleste former for guitarmusik, var der musikfans, og så var der Bob Hite, med kaldenavnet “The Bear”. Hite var en ung blueshistoriker og pladesamler, der elskede blues så meget, at hans hus i Topanga Canyon, Californien, blev hovedkvarter for blues plade samlere og forhandlere. Hans passion for blues startede som barn og på et tidspunkt havde han 60.000 af de gamle 78 blues plader.

bob hite drug overdose death ark

I 1965 sammensatte han den første inkarnation af det band, der senere skulle blive Canned Heat. Hite tog navnet “Canned Heat” fra en indspilning fra 1928 af Tommy Johnson.

Bob “The Bear” Hite mødte Alan “Blind Owl” Wilson der delte den samme interesse for blueshistorien og plader. De var ligesom grundstenen det næste års tid.

Alan Wilson, blev Hites ven og faste bandmedlem på slideguitar, harp og sang, indtil sin død i 1970. I starten havde de to blues entusiaster problemer med at finde ligesindede, og måtte bruge hvilken som helst musikere de kunne få.

I 1966 havde de tiltrukket sig opmærksomhed fra den legendariske pladeselskabs ejer, pladeproducer, musiker, komponist, radio- og TV-personlighed samt talentjæger Johnny Otis. De indspillede sit debutalbum samme år.

Dette album udkom dog først i 1970.

De fik de selskab af guitaristen Henry “The Sunflower” Vestine, en anden ivrig pladesamler, som var tidligere medlem af Frank Zappas Mothers of Invention.
Henry Charles Vestine (25. december 1944 – 20. oktober 1997) alias “The Sunflower”, blev født i Takoma Park, Maryland, den eneste søn af Harry og Lois Vestine.
Hans far var en kendt geofysiker og meteorolog. Vestine-krateret på månen er posthumt opkaldt efter hans far, der opdagede det.
Familien – bedstefar og bedstemor – var svensk. I en alder af to flyttede hans familie til Alberta, Canada, hvor han voksede op…

Larry “The Mole” Taylor på bas, en erfaren sessionsmusiker, sluttede sig til Canned Heat i 1967, to år efter bandets dannelse, og var med til at danne, hvad de fleste fans og kritikere betragter som deres “klassiske lineup” gennem 1970.
Taylor blev født den 26. juni 1942 i New York. Han begyndte sin karriere allerede som teenager og turnerede med Jerry Lee Lewis; derefter blev han en regulær studiebassist for Monkees, og optrådte på mange af gruppens albums, inklusive deres selvbetitlede debut fra 1966 (som indeholder hittet “Last Train to Clarksville” og “(Theme From) The Monkees”).
Før han kom til Canned Heat, arbejdede han også som sessionsmusiker for kunstnere som Albert King, Solomon Burke, Buddy Guy, JJ Cale, Ry Cooder, Harvey Mandel og Charlie Musselwhite. Dnkluderer, John Lee Hooker, John Mayall, John Hammond Jr. og Tom Waits

Bandets trommeslager var i 1967 Frank Cook, men i efteråret 1967 år kom trommeslageren Adolfo “Fito” de la Parra op fra Mexico City, hvor han havde spillet i to af de største latin-amerikanske bands, Los Sinners og Los Hooligans. Da Fito kom til audition for at prøve om talentet og kemien var der udbrød han “I Was Born To Play In Canned Heat! Fito’s første job med bandet var en dobbelt koncert på Long Beach Auditorium med Jim Morrison’s The Doors.

Bandet opnåede tre verdensomspændende hits: “On The Road Again” i 1968, den første bluessang, der ramte TOP-TI på mange singlehitlister verden over.

De var hovednavn på den originale Woodstock Festival i 1969, hvor de stod øverst på plakaten over navne som Bl.a. Jimi Hendrix, Janis Joplin og The Who. Dette og deres optræden på den ikoniske Monterey Pop Festival,

samt de positive anmeldelser, som deres album og live-shows fik, steg deres popularitet dramatisk.

I 1969 udkom “Going Up The Country” der blev “landeplage” over hele verden. Det blev besluttet at den skulle være den uofficielle temasang til filmen Woodstock og “Woodstock Generation.”

 

Allan Wisson døde i 1970. Den 2. september skulle bandet mødes i lufthavnen i Los Angeles for at rejse til Berlin i Tyskland for at startede en længere europaturné. Men Allan mødte aldrig op og få dage senere blev han fundet død efter en overdosis antidepressiv medicin, hvilket der naturligvis efterlod bandet knust af enorm sorg

Før deres europæiske turné i begyndelsen af ​​1970 indspillede bandet “Future Blues”, et album indeholdende fem originale kompositioner og tre covers. Canned Heat havde et stort hit med sangen ” Let’s Work Together “ som var bandets eneste top hit hvor Bob “The Bear” Hite var vokalisten. Dr. John spillede klaver på dette album.

Bandet har samarbejdet med mange legender som Little Richard og senere med bluesikonet John Lee Hooker, musikere som de fik meget inspiration fra. Dette samarbejde resulterede i det respekterede album “Hooker ‘n Heat.”

Albummet  betød at John Lee Hoker fik en renæssance som han aldrig havde drømt om og har ved mange lejligheder takket bandet for deres hjælp.

Bandet er også krediteret for at have bragt adskillige andre glemte bluesmænd tilbage i rampelyset, inklusive Sunnyland Slim, som kørte taxa i Chicago, da de mødte ham. Skip James som var indlagt på hospital i Tunica, Mississippi. Memphis Slim og Albert Collins var der også et længere samarbejde med. Clarence “Gatemouth” Brown, indspillede de album med i Frankrig + dusinvis and andre.

De har optrådt på verdenskendte spillesteder som Paris’ Olympia, Fillmore Auditoriums, The Kaleidoscope, Carnegie Hall (med John Lee Hooker), Madison Square Garden og Royal Albert Hall og har spillet flere festivaler, spillesteder, biker-sammenkomster og velgørenheds begivenheder end noget andet band i verden.

De og deres musik er blevet vist på tv (In Concert, David Frost, Merv Griffin, Midnight Special, Playboy After Dark) og i film bl.a.“Woodstock”, “Flashback”, og “Forrest Gump”.

Deres legendariske sange er for nylig blevet brugt forskellige tv-reklamer “On The Road Again” for Miller Beer og Chevrolet, “Goin’ Up The Country” for Geico Insurance, Pepsi og McDonald’s, ” Let’s Work Together” for Target Stores og Amazon sammen med andre sange til 7-Up, Levi’s og Heineken Beer.

 

Den 5. april 1981, kollapsede den gigantiske vokalist Bob “The Bear” Hite og døde af et hjerteanfald på Palamino i Los Angeles.

Den 20. oktober 1997 døde Henry “The Sunflower”Vestine i Paris, Frankrig, efter den sidste koncert på en europæisk turné.

I 2019 døde den originale bassist Larry “The Mole” Taylor efter mange års kamp mod kræft. På trods af disse alt for tidlige dødsfald og diverse musikalske tendenser har Canned Heat overlevet.

Den dag i dag fortsætter bandet med den samme trommeslager/bandleder og historikeren Adolfo “Fito” de la Parras, der med sin faste hånd  har forankret Canned Heat gennem de sidste syvoghalvtreds år.

Gemmen årene har nogle af verdens bedste blues guitarister såsom, Junior Watson, Walter Trout, Stan Webb og Robert Lucas haft sin gange bandet.

På sit tolvte år, er New Orleans’ legende Dale Spalding med på mundharmonika, guitar og leadvokal.

I de sidste fem år har den opfindsomme bassist Rick Reed været en del af gruppen, han har før spillet med Paul Butterfield, John Mayall og Chicago Blues Reunion og Fabulous Thunderbirds.

Den nyeste tilføjelse på leadguitar og vokal er den utrolige Jimmy Vivino. Jimmy er bedst kendt for sit 28-årige samarbejde som guitarist, arrangør og music-director for Late Night TV-Show med Conan O’Brien. Før det havde Jimmy en 20-årig lang karriere, hvor han spillede med forskellige kunstnere, herunder Al Kooper, Charlie Musselwhite, Michael McDonald og mange andre.

Mere end halvtreds år senere, med et bagkatalog på 35 albums med nogle af de mest fantastiske bluesrock-sange nogensinde, står Canned Heat stadig stærkt. De kan stadig  blæse taget af ethvert spillested.

dont forget to boogie