Big Creek Slim & Kent Erik Thorvalsen

Lør. 9. nov.

Big Creek SlimGuitar / vocal
Kent Erik ThorvalsenGuitar / harp / vocal
14 big greek slim 1

Cry No More

KENT ERIK THORVALDSEN

14 kent erik thorvaldsen 1

Cry No More

Kom til verdens-premiere med Skandinaviens to reneste blues sjæle.

For at sige det meget enkelt. Denne sammensatte danske/norske duo er ude på en mission, hvor de ønsker at bringe old- school, low down blues ud til folket,- som det er meningen, at det skal spilles.

Men tag ikke fejl af dem, trods deres narrestreger tager disse to fyre deres musik meget alvorligt, de spiller ikke old-school blues for at være anderledes, de spiller det, fordi det er i deres sjæl – og de spiller det præcis som det skal spilles.

Big Creek Slim, en dansk blueskunstner, der er blevet et af de mest eftertragtede navne på den europæiske bluesscene.

Den 37-årige midtjyde hedder egentlig Marc Koldkjær Rune, og musikken har altid været en væsentlig del af hans liv.

Han er lidt af et mysterium. Han taler deltablues-sproget så flydende og autentisk, at hans opvækst ved danske Ikast virker helt forkert. Visse musikere er gode til at lade som om, men Big Creek Slims fortolkning af deltablues er så præcis og personlig, at den er hinsides attitude og teknik. Han fremfører både klassikerne og egne sange med en urkraft, der kan tage pusten fra de fleste.   

Den produktive sanger og guitarist har udgivet ti albums, turneret og indspillet på begge sider af Atlanten og optrådt med blandt andre den legendariske bluespianist Henry Gray  som var pianisten i Howling Wolfs band og The Wolf er et af Marcs store forbilleder.

“Det handler ikke så meget om amerikansk eller farvet musik, som det handler om blues. Blues skal være en universel følelse og et verdensarv. Hvorfor jeg spiller det i stil af gamle afro amerikanske – har noget at gøre med den måde, jeg er på.

Navnet Big Creek Slim opstod, da han havde behov for at slå en streg i sandet. Navnet er en del af en musikalsk genfødsel, men det er ikke en rolle, han indtager. Det er blot et navn, der går bedre i spænd med traditionen end hans fødenavn. ”Big Creek” er en hilsen til den store å ved hjemstavnen Ikast, så han fornægter ingenlunde sin baggrund eller ophav.

Han rejste på en tre måneders dannelsesrejse til de amerikanske sydstater, hvor tanken var, at han ville lytte, se og holde munden lukket. Undertiden blev fristelsen dog for stor, da han fik mulighed for at spille med lokale bluesmusikere. Det gav en helt naturlig ydmyghed og et behov for at søge endnu længere ind i musikkens udtryk.

Siden søgte Big Creek Slim til Brasilien, hvor han bosatte sig og stiftede familie. I de følgende ti år boede han i det sydamerikanske og spillede med adskellige sydamerikanske bluesmusikere I 2018 vendte han tilbage med sin familie til området omkring Herning og Ikast.

Kent Erik Thorvaldsen, er normalt frontmand i det norske band The Jelly Roll Men, som gæstede Blues Heaven i 2021.

Men i denne unikke Blues Heaven duo sammenhæng med Big Creek Slim er to af Skandinaviens to mest oprigtige blues sjæle endelig samlet.

Kent Erik er udstyret med stemme, slideguitar og bluesharp og han bringer en kraftfuld blanding med livserfaring, humor og respekt for traditionen med på scenen.

Kent Erik spiller klassisk delta blues med afstikkere til Chicago.

For Kent Erik er det musikreligion fra pionererne fra “husguden” Son House, til Charley Patton og Muddy Waters.

Norges mest kendte root guitarist og radio DJ, Knut Reiersrud skulle fortælle om norske udgivelser (i forskellige genrer), som han virkelig kan lide, og som fortjente ekstra opmærksomhed. Det resulterede i, hvad han mente var Norges bedste blues-rekord nogensinde, nemlig “Jelly Roll Shuffle” som udkom i 2019!

Til trods for at Rune & Thorvaldsen kun er to på scenen er de alligevel en komplet pakke, som bringer os tilbage til den tid hvor der kun fandtes mono-optager udstyr og intet tv.

De finder den rigtige lyd, har det rigtige udseende, attitude, den rigtige følelse, så det kun kan blive den  ægte vare. Husk på at de begge er på mission for at sikre, at den næsten glemte kunst at spille traditionel blues overlever. Duoen er et af de få, der virkelig spiller de ting som har respekt for grundstenene i alt nutidigt populærmusik.

De udfører gamle klassikere, og deres egne sange er i samme stil. De er ikke kun gode musikere, men også sjove på scenen. Fantastisk underholdning garanteret!