Peter Astrup

Peter Astrup

Sunday, 01 April 2018 19:31

Don Bryant Feat. The Bo-Keys

Soul-legenden Don Bryant kommer for første gang til Danmark.

76 årige Don Bryant er en vigtig del af den amerikanske musikarv, både som sangskriver, artist og som siden sin barndom har levet et liv med soul, blues og gospel musikken. 
Don Bryants debutalbum “Precious Soul”, blev udsendt på pladeselskabet Hi Records i Memphis i 1969. Sidste år udkom albummet “Don’t Give Up On Love”, som netop har vundet 3 prestigefyldte priser ved den “25. Living Blues Awards”. Bryant har sammen med bandleder i backing bandet The Bo-Keys Scott Bomar, skrevet 7 af de 10 numre. Albummet har fået fortjente og meget flotte anmeldelser. Bl.a. skrev magasinet Allmusic “One pleasent and pleasing surprise” og Record Collector gav det 5 af 5 mulige stjerner.

I 60’erne havde Don Bryant karriere som frontsanger og soulartist i Memphis, hvor han var tilknyttet Hi Records, ledet af den legendariske soulproducer Willie Mitchell. Don Bryant valgte derefter at koncentrere sig om at synge gospel og skrive sange, og han har sidenhen skrevet et utal af soulklassikere. 
I Hi Records Memphis mødte han soulsangeren Ann Peebles, som blev hans ægtefælle i 1973 og samme år skrev han og Ann hittet “I Can’t Stand The Rain”, som bl.a. Tina Turner og Eruption udødeliggjorde. I perioden fra 1969 til 2017 udsendte han lp’er under navnet “Donald Bryant and the Chosen Few”, 3 gospelalbums, men nu er han tilbage som soul og blues sanger.
Hi Rhythm trommeslager Howard Grimes, fik Bryant overtalt til at optræde sammen med The Bo-Keys, de fornemmeste fortolkere af 60'ernes og 70'ernes Memphis soul og med tilbagevenden til R&B føltes så rigtigt, at han sammen med bandet, besluttede at indspille pladen “Never Give Up On Love”, der indeholder såvel gamle soulklassikere som nye sange. En af de nye sange “How Do I Get There” er en fantastisk forening af gospel, blues og soul, hvor Bryant, med den sprøde og varme røst synger om livet efter døden.

Den Grammy nominerede producer-bassist Scott Bomar er manden bag bandet The Bo-Keys, som blev dannet i 1998 med musikere, som tidligere var tilknyttet Stax og Hi Records studiebands. Om baggrunden for at danne bandet siger Scott:”One of the main reasons I started the band is there were a lot of great musicians from the golden era of Memphis soul who weren’t really getting the work or attention they deserve”.
Gennem de seneste 20 år har bandet fået stor opmærksomhed og international respekt, hvor de har udgivet 4 singler og 2 anmelderroste og Blues Music Awards nominerede albums, samt spillet på de største amerikanske festivaler samt Italiens verdenskendte Poretta Soul Festival.
Bandet holder liv i ånden fra den klassiske Memphis musik og skriver samtidig et levende nyt kapitel for lyden og stilen, som har rødder og er ætset dybt ned i den amerikanske bevidsthed. 
Bo-Keys har spillet sammen med mange kunstnere, blandt disse John Nemeth, og de er også medspillere på hans plade “Memphis Grease”, som i 2015 fik to Blues Music Awards priser. Ligesom de spiller bag Robert Cray på hans spritnye "Hi Rhythm" album.
Ud over bassisten Scott Bomar består Bo-Keys af meget erfarne musikere, bl.a. 72-årige Archie “Hubbie” Turner på keyboard, som i mange år turnerede med Bobby ‘Blue’ Bland, Little Milton og Albert King og som for nylig har spillet med Rolling Stones i New York.
På guitar brillerer Joe Restivo, som også spiller sin exceptionelle soul og jazz guitar, som bandleder i The City Champs. Den intet mindre end formidable blæsersektion består af de Kirk Smothers og Marc Franklin på trompet, som begge har turneret med Bobby “Blue” Bland og Gregg Allman’s Band. 

 Don B youtube

Don Bryant Vocal
Joe Restivo Guitar
Scott Bomar Bass
Archie "Hubbie" Turner Keyboard
David Mason Drums
Kirk Smothers Sax
Marc Franklin Trumpet

 

Wednesday, 04 April 2018 09:53

Welch Ledbetter Connection

 - Det bedste som er sket for bluesmusikken de seneste årtier!

Dette er super-bookingen for bluesfolket. Interessen er total eksploderet omkring “Monster” Mike Welch og Mike Ledbetter i kølvandet af pladeudgivelsen "Right Place, Right Time".
Det vi får præsenteret fra dem har vi ikke hørt siden glansdagene med Otis Rush, Magic Sam og B.B. King. Sammenligningerne går helt tilbage til samarbejdet mellem Buddy Guy og Junior Wells. Det hele startede mere eller mindre tilfældigt. Søndag 12. juni 2016 deltog “The Mikes” i en hyldestkoncert til den legendariske bluesartist Otis Rush på Chicago Blues Festival’s store scene i Cental Park foran 100.000 mennesker. Kemien mellem de to var så intens og så spontan at det umiddelbart blev klart at disse to supertalenter måtte gøre mere sammen. Nu, her 2 år senere, er de på alles læber over hele verden.  «The Mikes» begyndte så småt at spille lidt sammen, og det blev naturligt at forsøge sig i studiet. Det kulminerede i Thunderbird Analog Studio, Oceanside, Californien, og vi snakker måske om årets bluesplade 2017. "Right Place, Right Time" er resultatet af dette inspirerede samarbejde, født ud af gensidig kærlighed og respekt for den klassiske blue’s storhedstid i 1950- og 60-tallet med artister som Otis Rush, Magic Sam, Elmore James og B.B. King. Pladetitlen "Right Place, Right Time" kunne ikke være mere beskrivende. Populariteten vises ved at de bl.a. er nomineret i hele 7 kategorier ved årets Blues Music Awards, inklusiv prestige-kategorierne «Album of the Year», «Band of the Year» og «B.B. King Entertainer of the Year». 
The Welch Ledbetter Connection er det hedeste bluesband akkurat nu og de er i øjeblikket det «hotteste» som findes inden for bluesmusikken. Herhjemme kender vi Monster Mike Welch som mangeårig guitarist i Sugar Ray & the Bluetones, og Mike Ledbetter fra hæderkronede Nick Moss Band. Ledbetter besøgte Blues Heaven i Frederikshavn samen med Kilborn Alley så sent som i fjor, mens Monster Mike Welch debuterede som et 21-årigt stortalent sammen med Sugar Ray & The Bluetones i starten af 2001.

Nu er de til vores store begejstring tilbage sammen. Dette er en fantastisk booking for festivalen. Du får ganske enkelt ikke bedre blues end dette for tiden og responsen overalt har været overvældende.

"The Mikes" tyvstarter Blues Heaven med en eksklusiv intimkoncert på Freddy's bar torsdag 1. nov. 20:00


Mikes

Monster Mike Welch Guitars
Mike Ledbetter Gui./vocal
Scot Sutherland Bass
Jamiel Allen Keyboards
Fabrice Bessouat Drums

 

 

Thursday, 24 May 2018 15:05

Blues Heaven 2018 flyer

Thursday, 12 April 2018 11:47

Robert Cray

Thursday, 12 April 2018 11:46

Popa Chubby

Thursday, 12 April 2018 11:26

Walter Trout

Page 1 of 4