Peter Astrup

Peter Astrup

Tuesday, 26 February 2019 09:35

English pressrelease for Blues Heaven

Wednesday, 20 February 2019 22:29

2019 Earlybird flyer

Wednesday, 20 February 2019 22:29

Artist fotos for Blues Heaven 2019

CURTIS SALGADOCurtisSalgado G8H0185 byJoeRosen

NICK MOSS BANDNick Moss Band

TAD ROBINSONTadRobinsonHeadShot2

Sunday, 21 October 2018 14:58

Tribute To George Smith


ttgs posterI denne weekend er der verdenspremiere på “Tribute to George “Harmonica” Smith”. 
En hyldest til legenden, der blev født 22. april 1924, i Helena, Arkansas og døde 2. oktober 1983 i Los Angeles.
George Smith er for alle blues-mundharpe elskere “The King of the Chromatic Harmonica” og han har påvirket alle de bedste.

Dette helt unikket projekt består bl.a. af Europas 3 fineste mundharpe-spillere.
England er repræsenteret ved Steve “West” Weston.
De italienske farver vises ypperligt af Egidio “Juke” Ingala, 
og endelig er det Helge Tallqvist fra Finland, som turnerede med den store mester i Los Angeles i starten af 80’erne. 

Bandet bag de tre ekvilibrister er italienske The Jacknives, som til lejligheden også tæller Ronni Boysen,
som i band sammenhæng med Trainman Blues netop har vundet de 2 danske priser, ”Årets CD” og ”Årets Danish Blues Challenge”.

Wednesday, 04 July 2018 09:49

Duke Robillard Band

Når hertugen af bluesland indtager scenen, er man ikke i tvivl om, at man er i audiens hos en værdig repræsentant for den blå musiks højadel. Pompøse ord ja, men mindre vil ikke yde dette førstevalg fra bluesmusikkens allerøverste hylde retfærdighed!

Michael John "The Duke" Robillard (født 4. oktober 1948) er en voksen og erfaren herre. Med sine 70 år er han ved at nå konklusionen på sin karriere, og øser nu af en livserfaring i sin musik, som få i branchen når på omgangshøjde med. Selvom Duken snart runder det skarpe hjørne, med en musikalsk karriere på 55 år som professionel guitar- slinger, er det alt andet end stilstand der præger hans tilgang til musikken. En produktivitet med over 50 pladeudgivelser med Dukens kunstnernavn på omslaget burde også fortælle én, at her har vi med en person at gøre, som har noget på hjerte; noget han vil fortælle os !

YouTube duke

Duke Robillards navn er uløseligt forbundet med band-succeser som f.eks. Roomful of Blues, som han etablerede tilbage i 1967 sammen med ’klaverbokseren’ Al Copley.
Senere blev han kendt som guitaristen der erstattede selveste Jimmie Vaughan i The Fabulous Thunderbirds, da bandet søgte en ny frontfigur på guitar-pladsen.
Og – deres stil er ikke ulig hinanden, med masser af ’skæve’ harmonier, twists, bends og synkoperede rytmefigurer, som på den mest kategoriske vis afvæbner enhver kritiker, der måtte vove at kalde blues- genren for en simpel musikform.
Noget af det fascinerende ved The Duke of Blues er det fantastiske musikalske overskud han rummer. En evne der ofte har bragt ham på opdagelsesrejse ind i andre, beslægtede genrer, hvor han f.eks. har spillet og turneret med kendte kunstnere som Tom Waits og Bob Dylan.
Det vakte også betydelig genklang i vide kredse, og satte sig dybe musikalske spor, da ’hertugen’ tog på musikalsk korstog med ’jarlen’ af bluesland Ronnie Earl. Sammen slog de fast, én gang for alle, at enhver god, moderne musik, med rod i USA, udspringer af The Blues.
Rækken af udmærkelser, awards og nomineringer er alenlang, og selveste Kong B.B. har betegnet Duken som ”én af de helt store spillere”. Det har utvivlsomt været velment fra Hans BluesMajestæts side, men når prædikatet hænges på Duke Robillard, virker selv en sådan royal udmærkelse som noget af en underdrivelse !

Duke Robillard krediterer selv legendariske T-Bone Walker som een af sine vigtigste inspirationskilder, og i den henseende lader han ikke den gamle mester noget efter. Men – faktisk var det navnkundige Chuck Berry der først åbnede den unge musikers øjne og ører for lighederne mellem både rock’n’roll, swing, R&B, soul, roots og country, og fik ham til at indse, at al moderne rytmisk musik har et blåt hjerte, som sin vigtigste livsnerve. Ja – selv jazz er han citeret for at have sagt pæne, om end reserverede, ord om ;-)

Der vil givetvis komme en tid efter denne, hvor nye generationer af bluesmen (og kvinder) vil kreditere The Duke of Blues som deres egen store inspiration. Men – så længe vi har den ægte vare iblandt os, er det bare med at suge til sig af det blå guld, som Duken formår at fremdrive med sit arsenal af elektriske Gibson spader !
Som noget helt særligt på dette års udgave af Blues Heaven kommer han med sit egen band for at bakke hertugen op. Bandet der tæller musikere fra legendariske Roomfull Of Blues er i sig selv et fuldtonet bud på et super-band, med alt til faget hørende af talent inden for soul, blues og R&B. Med Duken i front bliver det totalt KONGE !

Så derfor – and I will say this only once: Sørg for at være der; gerne iført dansesko :-D

Duke Robillard Guitar, vocal
Matthew McCabe Keyboard
Bradley Hallen Bass
Mark Teixeira Drums
Sunday, 01 April 2018 19:31

Don Bryant Feat. The Bo-Keys

Soul-legenden Don Bryant kommer for første gang til Danmark.

76 årige Don Bryant er en vigtig del af den amerikanske musikarv, både som sangskriver, artist og som siden sin barndom har levet et liv med soul, blues og gospel musikken. 
Don Bryants debutalbum “Precious Soul”, blev udsendt på pladeselskabet Hi Records i Memphis i 1969. Sidste år udkom albummet “Don’t Give Up On Love”, som netop har vundet 3 prestigefyldte priser ved den “25. Living Blues Awards”. Bryant har sammen med bandleder i backing bandet The Bo-Keys Scott Bomar, skrevet 7 af de 10 numre. Albummet har fået fortjente og meget flotte anmeldelser. Bl.a. skrev magasinet Allmusic “One pleasent and pleasing surprise” og Record Collector gav det 5 af 5 mulige stjerner.

I 60’erne havde Don Bryant karriere som frontsanger og soulartist i Memphis, hvor han var tilknyttet Hi Records, ledet af den legendariske soulproducer Willie Mitchell. Don Bryant valgte derefter at koncentrere sig om at synge gospel og skrive sange, og han har sidenhen skrevet et utal af soulklassikere. 
I Hi Records Memphis mødte han soulsangeren Ann Peebles, som blev hans ægtefælle i 1973 og samme år skrev han og Ann hittet “I Can’t Stand The Rain”, som bl.a. Tina Turner og Eruption udødeliggjorde. I perioden fra 1969 til 2017 udsendte han lp’er under navnet “Donald Bryant and the Chosen Few”, 3 gospelalbums, men nu er han tilbage som soul og blues sanger.
Hi Rhythm trommeslager Howard Grimes, fik Bryant overtalt til at optræde sammen med The Bo-Keys, de fornemmeste fortolkere af 60'ernes og 70'ernes Memphis soul og med tilbagevenden til R&B føltes så rigtigt, at han sammen med bandet, besluttede at indspille pladen “Never Give Up On Love”, der indeholder såvel gamle soulklassikere som nye sange. En af de nye sange “How Do I Get There” er en fantastisk forening af gospel, blues og soul, hvor Bryant, med den sprøde og varme røst synger om livet efter døden.

Den Grammy nominerede producer-bassist Scott Bomar er manden bag bandet The Bo-Keys, som blev dannet i 1998 med musikere, som tidligere var tilknyttet Stax og Hi Records studiebands. Om baggrunden for at danne bandet siger Scott:”One of the main reasons I started the band is there were a lot of great musicians from the golden era of Memphis soul who weren’t really getting the work or attention they deserve”.
Gennem de seneste 20 år har bandet fået stor opmærksomhed og international respekt, hvor de har udgivet 4 singler og 2 anmelderroste og Blues Music Awards nominerede albums, samt spillet på de største amerikanske festivaler samt Italiens verdenskendte Poretta Soul Festival.
Bandet holder liv i ånden fra den klassiske Memphis musik og skriver samtidig et levende nyt kapitel for lyden og stilen, som har rødder og er ætset dybt ned i den amerikanske bevidsthed. 
Bo-Keys har spillet sammen med mange kunstnere, blandt disse John Nemeth, og de er også medspillere på hans plade “Memphis Grease”, som i 2015 fik to Blues Music Awards priser. Ligesom de spiller bag Robert Cray på hans spritnye "Hi Rhythm" album.
Ud over bassisten Scott Bomar består Bo-Keys af meget erfarne musikere, bl.a. 72-årige Archie “Hubbie” Turner på keyboard, som i mange år turnerede med Bobby ‘Blue’ Bland, Little Milton og Albert King og som for nylig har spillet med Rolling Stones i New York.
På guitar brillerer Joe Restivo, som også spiller sin exceptionelle soul og jazz guitar, som bandleder i The City Champs. Den intet mindre end formidable blæsersektion består af de Kirk Smothers og Marc Franklin på trompet, som begge har turneret med Bobby “Blue” Bland og Gregg Allman’s Band. 

 Don B youtube

Don Bryant Vocal
Joe Restivo Guitar
Scott Bomar Bass
Archie "Hubbie" Turner Keyboard
David Mason Drums
Kirk Smothers Sax
Marc Franklin Trumpet

 

Wednesday, 04 April 2018 09:53

Welch Ledbetter Connection

 - Det bedste som er sket for bluesmusikken de seneste årtier!

Dette er super-bookingen for bluesfolket. Interessen er total eksploderet omkring “Monster” Mike Welch og Mike Ledbetter i kølvandet af pladeudgivelsen "Right Place, Right Time".
Det vi får præsenteret fra dem har vi ikke hørt siden glansdagene med Otis Rush, Magic Sam og B.B. King. Sammenligningerne går helt tilbage til samarbejdet mellem Buddy Guy og Junior Wells. Det hele startede mere eller mindre tilfældigt. Søndag 12. juni 2016 deltog “The Mikes” i en hyldestkoncert til den legendariske bluesartist Otis Rush på Chicago Blues Festival’s store scene i Cental Park foran 100.000 mennesker. Kemien mellem de to var så intens og så spontan at det umiddelbart blev klart at disse to supertalenter måtte gøre mere sammen. Nu, her 2 år senere, er de på alles læber over hele verden.  «The Mikes» begyndte så småt at spille lidt sammen, og det blev naturligt at forsøge sig i studiet. Det kulminerede i Thunderbird Analog Studio, Oceanside, Californien, og vi snakker måske om årets bluesplade 2017. "Right Place, Right Time" er resultatet af dette inspirerede samarbejde, født ud af gensidig kærlighed og respekt for den klassiske blue’s storhedstid i 1950- og 60-tallet med artister som Otis Rush, Magic Sam, Elmore James og B.B. King. Pladetitlen "Right Place, Right Time" kunne ikke være mere beskrivende. Populariteten vises ved at de bl.a. er nomineret i hele 7 kategorier ved årets Blues Music Awards, inklusiv prestige-kategorierne «Album of the Year», «Band of the Year» og «B.B. King Entertainer of the Year». 
The Welch Ledbetter Connection er det hedeste bluesband akkurat nu og de er i øjeblikket det «hotteste» som findes inden for bluesmusikken. Herhjemme kender vi Monster Mike Welch som mangeårig guitarist i Sugar Ray & the Bluetones, og Mike Ledbetter fra hæderkronede Nick Moss Band. Ledbetter besøgte Blues Heaven i Frederikshavn samen med Kilborn Alley så sent som i fjor, mens Monster Mike Welch debuterede som et 21-årigt stortalent sammen med Sugar Ray & The Bluetones i starten af 2001.

Nu er de til vores store begejstring tilbage sammen. Dette er en fantastisk booking for festivalen. Du får ganske enkelt ikke bedre blues end dette for tiden og responsen overalt har været overvældende.

"The Mikes" tyvstarter Blues Heaven med en eksklusiv intimkoncert på Freddy's bar torsdag 1. nov. 20:00


Mikes

Monster Mike Welch Guitars
Mike Ledbetter Gui./vocal
Scot Sutherland Bass
Jamiel Allen Keyboards
Fabrice Bessouat Drums

 

 

Thursday, 24 May 2018 15:05

Blues Heaven 2018 flyer

Page 1 of 5