Blues Heaven drysser stjerner på Freddy’s Bar  
?? Download danske pressemeddelelse
?? Download English press

Traditionerne skal holdes, og sådan bliver det også 1. weekend i november i forbindelse med Blues Heaven i Frederikshavn. Men traditioner kan også udbygges, så derfor har festivalen udvidet sit samarbejde med Freddy’s Bar, så der bliver ikke færre end fire koncerter på det stemningsfyldte spillested i festivaldagene.

Faktisk bliver det sådan, at Freddy’s Bar tyvstarter med allerede torsdag den 2. november at kunne præsentere amerikanske Sugaray Rayford Band – til glæde for de lokale og for de mange udenlandske gæster, der møder tidligt frem til selve festivalen, som starter om fredagen. 

Sugar gik solo som 40-årig og sideløbende blev han en del af award-vinderne The Mannish Boys, som vandt prisen for bedste traditionelle blues album (Double Dynamite) i 2013. I dag er han 48 år, har sit eget band og har tre albums bag sig, ligesom han har lavet spillet musicals og han har hele tiden holdt fast ved sin opvækst som gospel- og soulsanger. Sugar var i 2016 nomineret til tre blues awards og her i 2017 er han nomineret til yderligere to: nemlig som Contemporary Blues Male Artist og til B.B. King’s Entertainer Award, hvilket siger alt om hans kvaliteter som blueskunstner

Fredag den 3. november først på eftermiddagen og inden Blues Heaven åbner, præsenteres ”The Goddess Of Soul” Dona Oxford på scenen i Freddy’s Bar. Dona er en alsidig kvinde, der udover at synge også spiller piano og keyboard i en så høj klasse, at hun har arbejdet med kunstnere som Van Morrison, Roger Daltry, Albert Lee, Buddy Guy, Levon Helm og Keith Richard. Ja, det dufter – udover blues – af rock’n’roll, og Dona Oxford lægger da heller ikke skjul på, at der både er fart og boogie-woogie over hendes soul- og bluesprægede optræden.

 

Når Blues Heaven fredag aften dæmper lyset efter førstedagen i Arena Nord, så fortsætter nattefesten på Freddy’s Bar, hvor der er gratis adgang til afterparty. Og det er traditionelt her, at alt kan ske. Amerikanske Kilborn Alley har fornøjelse af at kæde arrangementet sammen fra kl. 01.15, og så er der dømt jam, hvor flere af bluesfestivalens store stjerner uden tvivl kigger forbi og giver prøver på deres formåen på en noget mere slap line og i afslappet stil end tilfældet er det, når de står som solister på de store scener. Blues Jam plejer at udvikle sig til uanede højder med den ene overraskelse efter den anden, og det sker sikkert også på Freddy’s Bar natten til lørdag.

 

Alle er dog lovet vågne og klar til en ny dyst lørdag middag, hvor det igen er Award vinderne Kilborn Alley med bl.a. den fantastiske sanger Mike Ledbetter der skaber intim stemning et par timer. Som ”Special Guest” er inviteret den 12-årige englænder Toby Lee, som kendere er enige om er verdens yngste guitar-fænomen og med 61 millioner klik på YouTube og Facebook, har taget verden med storm. Mødet med Toby Lee vil være en ekstra gave fra Blues Heaven til dem der vil opleve, det 12-årige fænonem i forskellige sammenhænge. Udover at spille i flere jams med stjernerne på festivalen, vil Topy også være en del af lørdag morgen arrangementet på Restaurant Panorama på toppen af Hotel Julandia “Talking Blues – Where Stars Meet”. Værten vil være festivalens konferencier den karismatiske amerikanske “Blues Stemme” Big Llou Johnson, her vil publikum udover Toby også komme helt tæt på Wee Willie Walker, Rick Estrin, Kid Andersen og deres historier. 

 

-Det er herligt, at vi kan være med til at skabe så meget positiv blues-aktivitet udenfor selve festivalen, oplyser Peter Astrup, som hvert år møder flere og flere gæster, som af den vej får åbnet øjne og øren for blues og soulmusikkens herligheder, og som så året efter booker billet til hele festivalen; -Ja, vores gæster fra udlandet – igen i år fra 9 forskellige lande – er også rigtig fornøjede med, at de kan opleve musikken i alle afskygninger ude i byen, konstaterer Astrup, der fortsætter sin filosofi om at involvere Frederikshavn som værtsby. Musikerne, det medlevende musikelskende publikum og byen Frederikshavn elsker det, så alle er glade, fortsætter Peter Astrup, som efter 6 år i Det Musiske Hus har flyttet Blues Heaven festivalen 700 meter op ad gaden for at give plads til endnu flere mennesker i det mægtige Arena Nord.

 

FREDDY’S BAR  • Havnegade 9b • Frederikshavn

Entre: 200,- pr. dag • 3 dage for 500,- Torsdag after, fredag og lørdag eftermiddag. 

Bestilling: +45 2043 7740 • www.facebook.com/wbcfreddy • Band info: www.bluesheaven.dk 

Freddy Bar Bluesjam A4Thurs evening, Fri. and Saturday afternoon.
Tickets: +45 2043 7740 • www.facebook.com/wbcfreddy • Band info: www.bluesheaven.dk

 

PROMOTION VIDEO