John Németh

English press and concert info here...

Multi grammy-vindende sanger, mundharpespiller og entertainer John Nemeth kommer igen tilbage til festvalen. Sidst John Nèmeth spillede koncert i Frederikshavn gjorde den fløjlsbløde altsanger en særdeles fantastisk figur og for de mange gæster var han var et af de absolutte højdepunkter.
John Nemeth er søn af en ungarsk immigrant, født i 1976 i Boise, Idaho, måske ikke det oplagte sted som inspiration til soul og bluesmusik - og er så hvid som nogen kan være. Og ja, han har også synet i behold – men i guder også stemmen, følingen og tonen på bluesharpen.
Som en del af opvæksten sang han i den lokale kirke, og det var hér, kærligheden til blues og soul begyndte. Det var også startskuddet til en musikalsk rejse, fra de første teenager-gigs til status som international turnérende verdensstjerne.
Siden 2002 har han udgivet ni anmelderroste CD’er, Han bragede ind på rhythm & blues scenen med albummet ’Come And Get It’, indspillet med bl.a. Junior Watson, har det siden regnet ned over ham med alskens priser.
Den seneste CD, "Feeling Freaky, er udgivet i år og her beviser Németh igen, at han hører til blandt top ti inden for soul og blues musikken.
I 2013 blev det til intet mindre end 5 Blues Award nomineringer, men inden da, vandt han en ’Living Blues Award’ i 2010, hvor begrundelsen opsummerer dem alle i blot fire rammende ord: ’Most Outstanding Blues Singer’. Her i 2015 vandt han “Best Blues Soul Album of the Year”
Og som om det ikke er nok med en sangstemme med et register langt udover det sædvanlige, ja så er
John Nemeth samtidig også en fremragende sangskriver og fænomenal mundharpespiller. Han skriver konsekvent sin egen musik, så den er frisk og peger fremad, men tilstræber gerne at arrangementer og lyd genkalder fortidens store og organiske Blues/Soul sound.
“Németh is not only the fastest rising star on the national blues scene, he may be the best white blues singer in the history of the genre.” Lee Hildebrand, The San Francisco Chronicle John Nemets heftige sydende mix af blues, soul og gospel, har siden bragt ham og bandet verden rundt indtil flere gange og denne turne bringer også John Nemeth og bandet på adskillige europæiske festivaler.
Med John Nemeth på scenen kan det ikke bliver andet end en "Feeling Freaky" fredag den 3 november når han med mundharpe, kedeldragt og solbriller skyder Blues Heaven festivalen igang.

Additional Info

  • Dato: Friday, 03 November 2017
  • Tidspunkt: 19:00
  • Scene: Royal Stage
Read 1269 times