Ronnie Baker Brooks

English press and concert info here...

Det er tredie gang Chicago's, kronprins (efter Buddy Guy) spiller på festivalen i Frederikshavn og Ronnie lukker og slukker fredag den 3 november og det er ikke nogen tilfældighed. For som rygtet går i USA, så kaldes Ronnie "The Closer", simpelthen fordi intet band ønsker at spille efter dette kraftværk af et musikalsk fyrværkeri.

Tilbage i 2000 blev Ronnie Baker Brooks kåret som årets bedste nye artist ved Blues Music Awards i Memphis. Det bemærkeselsværdige er nu at Ronnie BB i Chicago sælger flere billetter end netop Buddy Guy.

Ronnie Baker Brooks har netop mistet sin 83-årige far, en af de sidste blues-legender Lonnie Brooks, men også i bluesbranchen lyder det "the show must go on", så 50-årige Ronnie og hans band er klar til Europa og Frederikshavn.
Som sin afdøde far spiller Ronnie blues fra sweet home Chicago, men ellers er der kun få sammenligninger mellem Lonnie Brooks, som har afsæt i 50’ernes halvakustiske periode. Ronnie har der imod fundet sin inspiration primært i 90’erne, og hans musik er ”stang-elektrisk”. Ronnie betegnes som en sanger med langt større kvaliteter end de fleste andre soul-sangere, en fin blues-fortolker og et monster på en guitar med masser af teknik og passion.

Ronnie Baker Brooks har altid været stolt af sin far og glad for den indføring i blues, som han har fået fra barns ben. Men han har for længst bevist sine egne eksplosive kvaliteter som guitarist hos bl.a. Eric Clapton, B.B. King, Buddy Guy og Koko Taylor. Først som 32-årig trådte han ud af skyggen og gik solo med sit eget band.

Amerikaneren har flere gange gæstet Europa og Danmark, hver gang med stor succes. Sammen med sin trio har de begejstret mange bluesentusiater. Ronnie Baker Brooks og trioen spiller tung klassisk Chicago-blues, hvilket har givet Ronnie BB og bandet en stor fanskare i Europa og USA.

Det seneste album," Times Have Changed", er blevet fantastisk anmeldt og aspirerer allerede nu til at blive nomineret til Best Blues Album 2017 i USA. Der i alt er udkommet fire albums: Golddigger, Take Me Witcha, The Torch og den helt aktuelle "Times Have Changed".
Ronnie BB er med sit blændende smil, charmerende ydre og fantastiske musik, helt klart en "skal oplevelse".

 

Additional Info

  • Dato: Friday, 03 November 2017
  • Tidspunkt: 23:30
  • Scene: Royal Stage
Read 1493 times