James Hunter Six

English press and concert info here...

Britiske James Hunter fra Colchester og hans band “Six” lever og ånder for 60’er- soul & blues, som havde de fundet et hul i tiden og var fløjet direkte ind i dette årtusinde.
Karrieren begyndte i 1986 med bandet Howlin' Wilf and the Vee-Jays, der udgav deres første album med titlen Cry Wilf. Senere udgav han yderligere tre albums med bandet. Han tilbragte meget af 1990'erne på klubber i London, såsom The 100 Club på Oxford Street.

Hunters sjælfulde stil fangede opmærksomheden hos Van Morrison, og som førte til en support-tur med Morrison i begyndelsen af 90'erne; Han sang derudover backing vokal på Morrison's 1994 live album, A Night i San Francisco, og 1995 studio albummet Days Like This.

Dette førte til at Van Morrison tilbød sig som gæstesolist og sang backing vokal på James Hunters første album i eget navn, Believe What I Say i 1996. Hunters første solo-udgivelse i USA, var 2006 gennembruds albummet People Gonna Talk, som blev nomineret til en Grammy Award for Best Traditional Blues Album ved den 49. Grammy Awards ceremoni. I 2008 og udgav han cd’en The Hard Way via Hear Music / Concord, som blev en større kommerciel succes.

I 2016 udkom seneste cd ‘Hold On!’ igen klassisk soul/blues af første klasse også her er hver sang en vinder. James besidder en imponerende soul-falset, som problemfrit leverer Memphis soul - og southern blues, som i de gode gamle dage. Der er ikke tale om fortolkninger, men om originale sange skrevet af James selv. Så ros for den absolut imponerende tro på og rendyrkning af den gamle soul & blues-sound, samt evnen til at skrive nye gode sange, som uden tvivl ville have været bedre modtaget dengang. Men i dag åbner James med dette et trip for nostalgikere og hardcore-tilhængere af den gamle lyd.

Så er man fan af salige Sam Cooke, Otis Redding, Bobby “Blue” Bland osv., er James Hunter her for at sætte salen i kog og redde dagen.

James Hunter Sixhar spillet på utallige venues og store festivaler i hele verden, men har ikke på noget tidspunkt været i Danmark før. I kølvandet på deres seneste album, gør han nu noget ved det og kommer til Blues Heaven lørdag 4. november!

Additional Info

  • Dato: Saturday, 04 November 2017
  • Tidspunkt: 18:30
  • Scene: Royal Stage
Read 1423 times