Eric Gales

English press and concert info here...

Hvis stjernestatus var baseret på kollegaers anerkendelse snarere end salg, ville Eric Gales være en megastar.
Eric Gales' kurs var måske allerede forud bestemt før fødslen, en efterårsdag i 1974, Memphis, Tennessee.

Verden havde brug for en ny Jimi Hendrix, så Eric´ ældre og musikalske brødre Eugene og Manuel ventede ikke længe med at udstyre familiens yngste skud på stammen med en guitar. Eric siges at have mestret denne allerede i en alder af 4 år. Elleve år gammel, vandt han sin første guitar konkurrence. Og han gik hele vejen som mesteren Jimi - altså links, med E-strengen nederst. I en alder af femten år, landede Eric - sammen med bassist-broderen Eugene og trommeslager Hubert Crawford - sin første pladekontrakt på mægtige Elektra Records, hvor det selvproducerede debutalbum "The Eric Gales Band" blev udgivet i 1991. Noget, der ikke gik helt ubemærket hen af offentligheden. Gales var samme år blev kåret som “Best New Talent" i den prestigefyldte magasin “Guitar World”.

Gales fik også et par store hitliste pladseringer på Billboard-listen i disse år. Året efter stod han på scenen med Carlos Santana på Woodstock ’94. Måske ikke så værst for en som endnu ikke var fyldt tyve år? Siden er der kommet en jævn strøm af albums – 17 totalt – hvor “Middle Of The Road” på Provouge/Mascot Records, fra 2017, er det foreløbig sidste i rækken. Gales skriver det meste selv, ofte i samarbejde med sin mangeårige producent Mike Varney. Med sin status i branchen er Gales en
eftertragtet bidragsyder til andre projekter, nogle gange under pseudonym som Raw Dawg eller Lil’ E. Hjemme i Memphis har han udlånt sine færdigheder til rap-projekter som Prophet Posse og Three 6 Mafia.

Gales havde sikkert heller ikke noget imod, at den gamle Jimi Hendrix Experience og Band of Gypsysbassist Billy Cox bad Eric spille guitar, da han genoplivede netop Band of Gypsys i 2006 (Band Of Gypsys var det band Jimi samlede i 1970). Et andet højdepunkt er bidragene på Willie Lomax albummet “The Best Blues Money Can Buy”, som solgte til platin i 2004.

Der findes en imponerende lang række af såkalte ”tribute albums”, ikke mindst til Hendrix og Led Zeppelin. Ikke så uventet, da Gales’ udtryk hovedsagelig er at finde et sted nogenlunde midt imellem disse giganter. Mange anbefaler et lyt til versionen af “May This Be Love” fra “Power of Soul – a tribute to Jimi Hendrix” som blev sluppet i 2004. For øvrigt et album, der indeholder mange interessante tolkninger af den gamle mester.

Gales har igennem størsteparten af sin karriere holdt sig til det klassiske trioformat guitar, bass og trommer. Derfor trækkes der fortsat paralleller til nævnte Hendrix. Og selvsagt til Stevie Ray Vaughan og hans Double Trouble. Faktisk kan Gales’ vokal i enkelte passager minde temmelig meget om den også alt for tidligt afdøde texaner.

 

 

 

Additional Info

  • Dato: Saturday, 04 November 2017
  • Tidspunkt: 23:45
  • Scene: Royal Stage
Read 1677 times