Doug Macleod

Doug Macleod har de 2 seneste år vundet The Blues Music Awards “Acoustic Artist Of The Year” og “Acoustic Album Of The Year”. Hans sange er indspillet af Albert King, Albert Collins og Joe Louis Walker m.fl., Doug er en musikernes musiker, og han betragtes med rette som en af den akustiske bluesmusiks store fakkelbærere, som er med til at bære traditionen videre. Doug Macleods varme stemme, viden og humør og ikke mindst hans nærværende og charmerende scene-optræden har gjort, at det bliver 4. gang han er tilbage i Frederikshavn, hvilket er rekord for nogen artist.

Doug MacLeod er flere gange Blues Music Award nomineret. Han er en berejst artist som skriver og synger originale sange baseret på oplevelser fra hans eget liv. Han har stået i lære hos de gamle mestre, og er en af de fornemste udøvere af den traditionelle akustiske blues. MacLeod er kendt for sin sublime sangskrivning, sit eminente guitarspil, en varm og sjælfuld vokal, humor, og uforglemmelige liveoptrædener.

MacLeod har optrådt med navne som George 'Harmonica' Smith, Big Joe Turner, Pee Wee Crayton, Eddie 'Cleanhead' Vinson, Lowell Fulson og Big Mama Thornton. Over de sidste 29 år er det blevet til 19 studie albums, en del live cd'er, compilations, en blues guitar undervisnings DVD og en live DVD. 

MacLeod's sange har været i mange TV film, og i det amerikanske hit show "In the Heat of the Night". To sange er på Grammy nominerede albums af Albert King og Albert Collins. MacLeod flyttede fra Black & Tan til Reference Recordings i 2012. Hans nye album "There's A Time" udkom i marts 2013. I hver enkelt tone, han spiller, lever han efter den regel, han lærte fra bluesmanden Ernest Banks : "Spil aldrig en tone du ikke tror på", og "skriv aldrig en sang om noget du ikke ved noget om."

Doug m YouTube2

 

 

Doug Macleod Guitar, vocal

 

 

 

 

Additional Info

Read 1783 times