Christone "Kingfish" Ingram

Det 19-årige guitar-fænomen Christone ”Kingfish” Ingram, født 19. januar i 1999, fik nærmest gospel- og bluesmusikken ind med modermælken. Gospel som en naturlig del i den kirke hans familie tilhørte og bluesen som en naturlig del af musikmiljøet, hvor han voksede op i Deltaet i Mississippi og når han tillige er fætter til den kendte og legendariske countrymusiker Charlie Pride måtte Kingfish nærmest være udset til at blive et musikalsk talent.

Som 6-årig begyndte han at spille trommer. Tre år senere begyndte han at spille bas og som 11-årig begyndte han at spille guitar. Som 14-årig var også stemmen føjet til hans liste af musikalsk talent.
Skalaerne i Kingfish's guitarspil leder tankerne hen på Delta Blues navne som Robert Johnson, Elmore James, Muddy Waters og Lightin’ Hopkins over elektrisk blues à la B.B. King, Albert King, Albert Collins, Freddie King og Buddy Guy til blues rock som, Joe Bonamassa, Stevie Ray Vaughn, Jonny Lang og så mange andre.

Sin unge alder til trods spiller han i mange tilfælde på lige fod med sine idoler og mentorer samtidig med at han har sin helt egen blueslyd. Det er forfriskende at høre og se en så ung musiker vende tilbage til rødderne og fortolke og puste nyt liv i musik, som var populær endda før hans bedsteforældre blev født.
Kingfish var på festivalen i Frederikshavn i 2016 og har allerede delt scener med alle de store navne som Buddy Guy, Tedeschi Trucks Band og Jimmie Vaughan. Selvom han i modsætning til mange af sine musikalske forfædre ikke har været nødt til plukke bomuld eller sælge sin sjæl til djævlen, så besidder han samme sjælfulde, inderlige og passionerede spil som de langt ældre mænd, der skabte genren Blues.
Kingfish er et spillevende fænomen, som må gå hen og blive en levende legende.

Denne 19-årige knægt fra Friars Point, Mississippi er allerede et fænomen i bluesguitarverdenen. Han har spillet for Michelle og Barack Obama, været på europaturne, blandt andet på kæmpestore festivaler i Schweiz, Holland, Tyskland og Frankrig og har været med i TV-shows og oplevet at få 250.000 likes på Facebook og blive set på Youtube næsten 10 millioner gange!!!
Selvom Kingfish stadig er teenager, er han ikke nogen døgnflue. Som 11-årig tog han timer hos Bill ”Howl-N-Madd”Perry. Han spillede jobs i Deltaet, da han gik i syvende klasse og udviklede hurtigt en lokal fanskare og et godt ry blandt de verdenskendte bluesmusikere, der besøgte Deltaet. ”Der var ikke noget sted, jeg ikke spillede”, siger han. ”Jeg var fanget. Det her er, hvad jeg skal spille resten af mit liv”.

kingfish YouTube

 

This is the story about Christone "Kingfish" Ingram, a young musical genius that has been anointed the savior and future of the Blues. Christone a 19 year old singer from Clarksdale, Mississippi suffers with Asperger Syndrome, while struggling to loose weight. Raised by his single Mother Princess Ingram, who also manages his career. Christone is a music legend in the making, but Christone must take advantage of his health by loosing weight. This film tells his remarkable story follows his journey to loose weight and preserve the Blues.

 Her er 10 hurtige om Kingfish:

1. Han spiller tre instrumenter. Selvom han er ved at stige til vejrs som guitartroldmand, så begyndte han med trommer som 6-årig og spillede bas som 11-årig, før han kastede sin kærlighed på det 6-strengede instrument. Og nå ja, han synger også.

2. Delta Blues Museum satte ham i gang og sikrede, at han blev en bluesmand.

3. Da han mødte B.B. King, blev luften suget ud af ham ”Det kan simpelthen ikke beskrives” sagde han til Fox 13 Memphis.

4. B.B. Kings trommeslager elsker ham ”Den her knægt – han spiller virkelig bluesen, som den skal”.

5. Han når bredt ud. Bootsey Collins og The Game er blandt de kendte, der deler hans musik online.

6. Han har spillet på Det Hvide Hus og har sammen med dirketør for Delta Museum fået prisen Humanities Youth Programme på 10.000 dollars.

7. Han har været på utallige TV i diverse Tv-shows.

8. Han spiller med Ernie Ball strenge. Brandet var hans første sponsoraftale.

9. Han takker de højere magter. Han deler ofte de gode nyheder på sociale medier med tags som #Gud er god# eller #velsignet#.

10. Han er på en vægttabsmission. ”Er lige blevet færdig med at træne” skriver han på Facebook ”jeg vejer nu kun 413,2 pounds (187 kg). Hans fans støtter ham i hans kamp mod kiloene.

 

Christone "Kingfish" Ingram Guitar, vocal
Paul Rogers Bass
Christopher Wendell Black Drums

 

Additional Info

Read 3123 times

Weekend ticket for
1. & 2. NOVEMBER, 2019

Before 21st. Dec. 
Weekend-ticket         DKK    760
VIP weekend-ticket   DKK 1.865 

Before 1st. March
Weekend-ticket         DKK    860 
VIP weekend-ticket   DKK 1.965

After 1st of March     DKK.   960
VIP weekend-ticket   DKK 2.350

Køb billet her/Get ticket here

PROMOTION VIDEO

  • 10 min. version