Walter Trout

Hard-hitting Chicago blues fuldendt with swirling B3, gritty vocal performances, and in-your-face guitar.

“I’m Back” Bluesrock legenden Walter Trout er tilbage med og fyrer atter løs på alle cylindre efter sin levertransplantation. Nu kalder landevejen igen, og dén fører heldigvis til Frederikshavn, så vi kan opleve Walter’s første koncert på europæisk grund. Alle seneste måneders anmeldelser af amerikanske koncerter har været overvældende og positive.

Walter Trout blev født den 6. marts 1951, Ocean City New Jersey. Han synger og spiller fortrinsvis blues, men også hård rock. Han er gift med danske Marie Brændgaard og bor i Californien.

Walter begyndte at spille på trompet i skoleorkestret, men lærte at spille guitar i 1965. Han fik efterhånden nogle småjobs i mindre lokale orkestre inden han flyttede til Los Angeles i 1974, hvor han var 2. guitarist i bands ledet af John Lee Hooker og Joe Tex. Allerede dengang var stoffer og alkohol en stor del af hans hverdag. 
Walter Trout spillede dog så godt, at han i 1981 blev inviteret til at spille guitar i blues/rock bandet Canned Heat. Hans præstationer her medvirkede til, at han fik en invitation til at spille med John Mayalls Bluesbreakers. Bandet gæstede Midtfyns Festival 1986, en begivenhed som blev optaget af DR. Han prøvede, efter engagementet hos Mayall, for første gang i årevis at være ædru ved en koncert, men først da Carlos Santana på et hotelværelse i Berlin 1987 overbeviste ham om, at han var ved at forspilde en yderst lovende karriere, besluttede han at blive helt ”clean”.
Midtfyns Festival 1989 blev den egentlige start på karrieren som orkesterleder. 3 af skæringerne på hans første soloalbum, "Life In The Jungle" blev optaget Live på Midtfyn. I Danmark mødte han også sin hustru, Marie, og de følgende 7 år opholdt han sig her i lange perioder, ligesom han turnerede flittigt med Walter Trout Band. Succesen bredte sig fra Danmark til det øvrige Europa, og i 1996 var der etableret 14 fanklubber i Europa samt en international sammenslutning af disse.
I 1998 lykkedes det at opnå et mindre gennembrud i USA med CD’en Walter Trout, og efterfølgende havde han sin første amerikanske turné med sin gruppe, som nu blev kaldt the Free Radicals. Siden da har han fortrinsvis turneret i USA, men er ikke sjældent på besøg i Danmark, hvor han bl.a. var hovednavn på Frederikshavn Blues Festival i 2007.

Walter gennemgik en levertransplantation i 2014 og er kommet stærkt tilbage. Hans nye CD "We are All In It Together"udkom september 2017 og numrene vibrerer af liv og dybde. Efter transplantationen kunne han end ikke løfte guitaren og spille en eneste tone, men efterhånden, som han har genvundet styrken, er musikken kommet tilbage, så når han tager guitaren op i dag, spiller han med en livgivende, glad og grænseløs nerve og følelse. “Jeg har det, som om jeg er 17 igen” siger han.

 walter youtube

 

Walter Trout Gui, vov
Samuel Avila Key, Voc
Johnny Griparic Bass, voc
Michael Leasure Trommer
Jon Trout Gui,

 

Additional Info

Read 1911 times