Tommy Castro

Tommy Castro trækker den dybeste blues eller spiller den ultimative soul guitar en af de få legendariske blues og rockgiganter, og så kan sætte gang i publikum. 

Tommy er guitarist, vokalist samt sangskriver i en og samme person, indtil videre er det blevet til 15 albums, der spænder fra soul, R&B til den hotteste blues og fyrig rock 'n' roll. 

Han er en performer, med hele verden som sin platform, der leverer en intens og nærværende energiudladning i sine shows.

Castros band ”The Painkillers” består af bassist Randy McDonald, trommeslager Bowen Brown og keyboardist Michael Emerson – bandet har nu i denne sammensætning spillet sammen i seks år. 

Efter hundreder af shows er bandet fast forankret, som et af de stærkeste Castro nogensinde har samlet, hvilket gør dem til en af ​​de mest efterspurgte live-bands i dag. 

Billboard udtaler bl.a. at bandet spiller ”uimodståelig moderne blues-rock”. Hvilket også skinner igennem på deres sidste live album ”Killin 'It” hvor de improviser og leverer den ene uforglemmelige og uforudsigelige performance efter den anden. Tommy siger selv, at med The Painkillers har vi nu den rigtige dynamik og drive til at nå langt udover scenekanten, når du hører ” Killin 'It – Live” er det du hører, det du får, når du ser os spille live. 

Killin 'It – Live blev produceret og indspillet på spillesteder i Texas, New York, Michigan og Californien i løbet af 2018. Albummet indeholder otte Castro-originaler, der spænder over hele karrieren

Castro er født i San Jose, Californien i 1955, han begyndte at spille guitar som 10-årig. Han blev hurtigt inspireret af legender så som Albert King og Buddy Guy. I 1985 blev han forsanger og guitarist for det lokalt populære bluesband NiteCry, senere sluttede han sig til The Dynatones. Det første Tommy Castro Band blev dannet i 1991, og debutalbummet kom i 1996. I midten af ​​1990'erne blev bandet husorkester i tre sæsoner på NBC Televisions Comedy Showcase, som blev set af millioner hver uge. I løbet af 1990'erne og ind i 2000'erne indspillede Castro en række cd'er på Blind Pig, Telarc og 33rd Street Records.

Castro signede med Alligator Records i 2009 og indspillede ”Hard Believer” der fik en massiv god modtagelse.

Tommy Castro har modtaget 6 Blues Music Awards, inklusiv den eftertragtede B.B. King Entertainer Of The Year Award (den højeste pris, en bluesudøver kan modtage).

The Painkillers udgav i 2015 ”Method To My Madness” og i 2017 kom ”Stompin 'Ground” der begge høstede megen ros hos både kritikere og publikum. Blues Revue sagde ganske enkelt: ”Tommy Castro kan ikke gøre noget galt.”

Additional Info

  • Dato: Friday, 06 November 2020
  • Scene: Royal Stage
Read 531 times