Kenny "Blues Boss" Wayne

Boss Of The Blues, Gentleman Of The Boogie Woogie

Ahh, boogie-woogie – hvem elsker ikke det? Bluespianisten Kenny ”Blues Boss” Wayne gør i hvert fald tydeligvis, og det kan vi glæde os over. Han fører os tilbage til 1940’ernes boogie-woogie, jump blues og rhythm & blues, og det gør han rigtig godt. Lyden er varm og smooth – tænk Charles Brown, i elegant og lækker udformning.

Ingen boogie-woogie-blues klavermand rammer tangenterne med samme ekvilibrisme som Kenny "Blues Boss" Wayne. Den 50 gange prisbelønnede Kenny hedder ikke "Blues Boss" uden grund. Født i 1944 i Spokane, men opvokset i Los Angeles, San Francisco og New Orleans. Kenny begyndte sin musikalske karriere som barnestjerne i sin  fars babtist/gospel kirke 1960'erne og han er fortsat med at blomstre i over 60 år indenfor moderne blues piano.

Kenny nævner selv Louis Jordan, Ray Charles, Johnnie Johnson og Fats Domino som inspirationskilder, og det lykkes med stor succes at samle elementer fra alle disse kunstnere – swingende, jazzet jump, New Orleans-rhythm & blues, legende boogie-woogie og rent party-klaverblues – alt sammen serveret med elegance og smittende spilleglæde.

Kenny ”Blues Boss” Wayne vandt i 2015 Living blues magazines pris for ”most outstanding musician (keyboard)”. Her beviser han, at han ikke blot er en teknisk begavet og stilfuld instrumentalist, men også kan skrive og producere, hvad der blev et af årets mest smagfulde og medrivende bluesalbum.

Kenny 'Blues Boss' Wayne er levende bevis på at en 75-årige klavermester kan være den hårdeste arbejdende entertainer i show business.

Og den karismatiske kunstner planlægger at holde sig i gang, så længe han kan. "Jeg elsker jump blues og boogie-woogie, det er her mit hjerte er. Jeg forsøger at holde den stil levende og bliver ved til herren kalder mig hjem”

Kenny 'Blues Boss' Wayne:  Piano/vocal

Kenny Boss Man YouTube

Additional Info

  • Dato: Saturday, 02 November 2019
  • Tidspunkt: 22:45 - 00:15
  • Scene: Atlet stage
Read 579 times