Joe Louis Walker

Joe Louis Walker (født 25. december 1949) er en elektrisk bluesguitarist, sanger, sangskriver og producer, som har konsolideret sin betydning indenfor udviklingen af amerikansk blues, og betragtes idag som en af de absolutte legender med 30 pladeindspilninger og utallige prestigetunge festivaloptrædener. Joe Louis blev fejret i fjor for 50 års virke, som professionel musiker. Han har desuden en plads i det eftertragtede eksklusive selskab Blues Hall Of Fame.
JLW er født og opvokset i San Francisco og bor nu i New York. I de tidlige teenageår var han æresmedlem af San Francisco Bay Area blues scene og blev senere en meget nær ven af den legendariske guitarist Mike Bloomfield. Gennem disse unge år deltog han i jamsessions med en lang række kunstnere så som John Lee Hooker, Thelonius Monk, Steve Miller og Jimi Hendrix.

Han var nomineret til en Grammy i 2017 for albumet «Everybody Wants A Piece» og han medvirker på to Grammy-vindende albums, bl.a. «Blues Summit» med B.B. King. Hele 55 gange har denne sande blues-virtuos været Blues Music Awards nomineret og 5 gange er han løbet med prisen. I år har han hele 2 nomineringer for albummet «Journeys To The Heart Of The Blues» i kategorierne Acoustic Album og Album of the Year.
Joe Louis Walker bruger alle farverne fra bluespaletten, herunder Delta og Chicago stilarterne, Memphis soul, gospel og rockabilly, hvor han tilføjer sit eget karakteristiske personlige JLW touch til sangene.

Udfra hans meget lange og glorværdige karriere åbenbares en musiker med fuld kredibilitet, en artist med loyalitet til musikken og i særdeleshed stilarterne blues og soul. Joe Louis er en powerhouse-guitarist med helt specielle egenskaber både som sangskriver og sanger. I 10 år var han medlem af den fantastiske gospelgruppe The Spiritual Corinthians, før han igen i 1985 fandt tilbage til blues-rødderne og skabte sin supergruppe JLW and The Bosstalkers og underskrev en 5 -årig pladekontrakt med High Tone Records. Han har bl.a. indspillet albums med B.B. King, James Cotton, Steve Cropper, Taj Mahal, Ike Turner, Clarence Gatemouth Brown, Bonnie Raitt og mange flere.
Walker er en international amerikansk ambassadør for blues på alle kontinenter og har optrådt på utallige festivaler i Europa, Sydamerika, Australien, Mellemøsten og Asien. En anden stor ære er, at han den 5. december er udnævnt til “Den officielle Joe Louis Walker Day” i byen Watsonville, Californien. Og så bliver musikfænomenet 70 år d. 25. december.

Jwl YouTube

 

Joe Louis Walker Gui./voc.
John ( Lenny ) Bradford  Bass/voc.
Kenny “Blues Boss”Wayne Keys/voc.
Sergio Bellotti Drums/voc.

 

 

Additional Info

  • Dato: Saturday, 02 November 2019
  • Tidspunkt: 17:00 - 18:15
  • Scene: Royal Stage
Read 1218 times