Don Bryant Feat. The Bo-Keys

Soul-legenden Don Bryant kommer for første gang til Danmark.

76 årige Don Bryant er en vigtig del af den amerikanske musikarv, både som sangskriver, artist og som siden sin barndom har levet et liv med soul, blues og gospel musikken. 
Don Bryants debutalbum “Precious Soul”, blev udsendt på pladeselskabet Hi Records i Memphis i 1969. Sidste år udkom albummet “Don’t Give Up On Love”, som netop har vundet 3 prestigefyldte priser ved den “25. Living Blues Awards”. Bryant har sammen med bandleder i backing bandet The Bo-Keys Scott Bomar, skrevet 7 af de 10 numre. Albummet har fået fortjente og meget flotte anmeldelser. Bl.a. skrev magasinet Allmusic “One pleasent and pleasing surprise” og Record Collector gav det 5 af 5 mulige stjerner.

I 60’erne havde Don Bryant karriere som frontsanger og soulartist i Memphis, hvor han var tilknyttet Hi Records, ledet af den legendariske soulproducer Willie Mitchell. Don Bryant valgte derefter at koncentrere sig om at synge gospel og skrive sange, og han har sidenhen skrevet et utal af soulklassikere. 
I Hi Records Memphis mødte han soulsangeren Ann Peebles, som blev hans ægtefælle i 1973 og samme år skrev han og Ann hittet “I Can’t Stand The Rain”, som bl.a. Tina Turner og Eruption udødeliggjorde. I perioden fra 1969 til 2017 udsendte han lp’er under navnet “Donald Bryant and the Chosen Few”, 3 gospelalbums, men nu er han tilbage som soul og blues sanger.
Hi Rhythm trommeslager Howard Grimes, fik Bryant overtalt til at optræde sammen med The Bo-Keys, de fornemmeste fortolkere af 60'ernes og 70'ernes Memphis soul og med tilbagevenden til R&B føltes så rigtigt, at han sammen med bandet, besluttede at indspille pladen “Never Give Up On Love”, der indeholder såvel gamle soulklassikere som nye sange. En af de nye sange “How Do I Get There” er en fantastisk forening af gospel, blues og soul, hvor Bryant, med den sprøde og varme røst synger om livet efter døden.

Den Grammy nominerede producer-bassist Scott Bomar er manden bag bandet The Bo-Keys, som blev dannet i 1998 med musikere, som tidligere var tilknyttet Stax og Hi Records studiebands. Om baggrunden for at danne bandet siger Scott:”One of the main reasons I started the band is there were a lot of great musicians from the golden era of Memphis soul who weren’t really getting the work or attention they deserve”.
Gennem de seneste 20 år har bandet fået stor opmærksomhed og international respekt, hvor de har udgivet 4 singler og 2 anmelderroste og Blues Music Awards nominerede albums, samt spillet på de største amerikanske festivaler samt Italiens verdenskendte Poretta Soul Festival.
Bandet holder liv i ånden fra den klassiske Memphis musik og skriver samtidig et levende nyt kapitel for lyden og stilen, som har rødder og er ætset dybt ned i den amerikanske bevidsthed. 
Bo-Keys har spillet sammen med mange kunstnere, blandt disse John Nemeth, og de er også medspillere på hans plade “Memphis Grease”, som i 2015 fik to Blues Music Awards priser. Ligesom de spiller bag Robert Cray på hans spritnye "Hi Rhythm" album.
Ud over bassisten Scott Bomar består Bo-Keys af meget erfarne musikere, bl.a. 72-årige Archie “Hubbie” Turner på keyboard, som i mange år turnerede med Bobby ‘Blue’ Bland, Little Milton og Albert King og som for nylig har spillet med Rolling Stones i New York.
På guitar brillerer Joe Restivo, som også spiller sin exceptionelle soul og jazz guitar, som bandleder i The City Champs. Den intet mindre end formidable blæsersektion består af de Kirk Smothers og Marc Franklin på trompet, som begge har turneret med Bobby “Blue” Bland og Gregg Allman’s Band. 

 Don B youtube

Don Bryant Vocal
Joe Restivo Guitar
Scott Bomar Bass
Archie "Hubbie" Turner Keyboard
David Mason Drums
Kirk Smothers Sax
Marc Franklin Trumpet

 

Additional Info

Read 563 times

Weekend ticket for
1. & 2. NOVEMBER, 2019

Before 21st. Dec. 
Weekend-ticket         DKK    760
VIP weekend-ticket   DKK 1.865 

Before 1st. March
Weekend-ticket         DKK    860 
VIP weekend-ticket   DKK 1.965

After 1st of March     DKK.   960
VIP weekend-ticket   DKK 2.350

Køb billet her/Get ticket here

PROMOTION VIDEO

  • 10 min. version